Wrap z kozim serkiem kremowym

Wrap z kozim serkiem kremowym

Image Title

Wartości odżywcze w jednej porcji: 381 kcal, 50 g węglowodanów, 14 g białka, 15 g tłuszczu

Składniki

1 mała główka sałaty rzymskiej (lub główka sałaty masłowej)
0.5 papryki (żółtej)
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
100 g kremowego serka koziego
2 łyżeczki miodu
2 tortille lub placki do zawijania
zioła, np. tymianek lub bazylia (świeże lub suszone)

Przygotowanie

  • Umyj, wysusz i posiekaj w małe paski sałatę rzymską.
  • Umytą paprykę pokrój w długie paski.
  • Aby otrzymać sos, wymieszaj oliwę z oliwek, ocet i przyprawy.
  • Wymieszaj ze sobą żurawinę, pestki dyni, sałatę i sos.
  • Rozdziel sałatę na plackach i ułóż pokrojoną w paski paprykę w jednym kierunku.
  • Na sałacie ułóż lub rozsmaruj kozi serek śmietankowy (jeśli jest w krążkach, przekrój go na pół).
  • Skrop miodem i zawiń wrapy, przy czym długi bok powinien być mniej więcej w połowie.